Gazelle kleurt Groen – The Green Kitchen At Home 😋

Sowieso eet ik al veel minder vlees dan mijn huisgenoten, en ook in vergelijking met vroeger is mijn vleesconsumptie minstens gehalveerd. Als ik bijvoorbeeld op restaurant ga, of ik kook voor mezelf bij een avondje alleen thuis, zal je me nooit betrappen met een sissende steak in de pan of een hapklaar koteletje op mijn bord.

Anderzijds vind ik het soms moeilijk om in de rush van de week, als de avondspits vooruit moet gaan, afwisseling te brengen in mijn vegetarisch (en nachtschade-vrij!) weekmenu, en daarom kies ik op weekdagen al snel voor een kant-en-klare veggie-burger uit de supermarkt*. Niet altijd van harte, want volgens mij zijn die burgers ook niet helemaal supergezond; en op den duur word ik ze ook gewoon beu.

En daarom was één van mijn Staycation Voornemens om nog minder vlees te eten en meer tijd in de keuken door te brengen, op zoek naar lekkere vegetarische gerechten. Mijn bijbel daarbij is The Green Kitchen at Home.

Want sinds één van de BFF’s eens vegan sushi voor me maakte uit The Green Kitchen, ben ik lyrisch over hen. David Fenkiel en Luise Vindahl zijn een Zweeds-Deens koppel die al jaren bloggen over vegetarisch koken. Ik volg hen passioneel op Instagram — want hun foto’s zijn superchique — en haalde hun familie-kookboek in huis. Uit dat boek maakte ik deze vakantie hun Midden-Oosterse salade met bloemkool en linzen. Overheerlijk!

Op hun website vind ik het recept niet terug, maar wel in de feed van Cooked.com.

Samen met de meisjes testten we ook al de groene spinaziepannenkoekjes uit en de hartige pannenkoekjes met kokos. En ook: Goedgekeurd!

Wij blijven dus fans en gaan zeker blijven experimenteren. Onlangs brachten David en Luise ook hun kinder-kookboek uit, Little Green Kitchen — ik heb zo’n vermoeden dat die ook nog zijn weg naar ons huis zal vinden.

*Wist je dat: 

Ik altijd veggie-burgers van Delhaize verkies? Die bevatten veel minder nachtschade elementen dan bv. die van Colruyt, waar bijna altijd aardappel-zetmeel aan te pas komt.

Minder fotogeniek, maar wel heel lekker: bloemkool couscous – dit maakte een andere vriendin voor me. Superlekker en ga dit recept van Pascale Naessens zeker zelf nog maken.