Staycation – Update #2

Ondertussen heb ik deze week vakantie en kan ik dus de ware betekenis van mijn ‘staycation’ uitproberen (want tot nu toe was het enkel ‘stay’ en geen (va)’cation). Ik moet zeggen … het doet me deugd om vakantie te hebben. En ik vind het ook fijn om hier thuis tijd te hebben om af en toe iets op te pakken wat al zo lang bleef liggen of dingen uit te proberen die er maar nooit van kwamen.

Slijm maken

Onlangs had ik het met een collega op het werk over die taken die je maar blijft uitstellen omdat je gewoon wéét dat ze lastig gaan zijn en een succesvolle afloop niet gegarandeerd is. En dan … wanneer je er dan eindelijk toch je tanden in zet, blijkt die onoverkomelijke taak helemaal niet zo lastig en ben je er op 10 minuten van af in plaats van in de drie uur die je ervoor had uitgetrokken.

Exact zo ging het met ons S L I J M maken. Mijn kinders zaagden er zowat drie jaar lang de oren van mijn hoofd voor af maar ik durfde er niet aan te beginnen omdat ik dacht dat het moeilijk was, dat we die rare ingrediënten nergens zouden vinden en omdat ik erop durfde wedden dat we zeker 3 keer zouden moeten herbeginnen om slijm te verkrijgen dat niet zou brokkelen of gisten of als een ‘piske’ op de bodem van onze kom zou blijven liggen.

Ik had natuurlijk kunnen weten dat als zó-veel kinderen op youtube erin slagen om slijm te maken en dan tegelijkertijd nog eens video’s opnemen, het niet echt zo’n onmogelijke opdracht zou zijn.

Want … het lukte! Wij maakten van de eerste keer, en letterlijk in 10 minuten, het perfecte slijm. We gebruikten het recept van hoewerktdat.be; en we kozen de versie met lenzenvloeistof en lijm. Onze ingrediënten kwamen van de Action (lijm en lenzenvloeistof, en de glitters) en de Spar (natriumbicarbonaat).

Het geluk van mijn kinderen kon niet op en ik was voor een heel uur op mijn gemak terwijl zij de onmogelijkste dingen in slijm boetseerden ;-).

De boekantil

Ik weet niet hoe het bij jou in de buurt zit, maar in Leuven staan er her en der boekentillen waar je boeken kan uitlenen of kan omwisselen. Al heel lang ligt hier een stapeltje boeken klaar dat ik niet ‘zomaar’ naar de kringloopwinkel wil brengen en die ik ook niet verkocht krijg op 2dehands.

Gisteren was het eindelijk zo ver: samen met mijn rolschaatsende dochter passeerden we op onze avondwandeling langs de dichtsbijzijnde boekentil en ruilden The Ministery of Utmost Happiness van mijn geliefde Arundhati tegen Hoe leefden zij ;-). Een fascinerend jaren ’70 boek voor mijn dochter die nu alles kan leren over het leven van de Babylonische Smid of de Vrouw in de Oudheid.

En ook

Dat ik de liefste vriendinnen en familie heb. Ik vermoed dat mijn vorige Staycation Update nogal pessimistisch overkwam, want daags na de publicatie ervan kreeg ik berichten van framily dicht en ver met allerhande goeie ideeën om mij en mijn kinders te accommoderen tijdens onze vakantie in eigen land.

Gisteren brachten we de namiddag door aan het mooie zwembad van mijn lieve ex-collega. Vandaag namen Moekie en Pappi ons mee naar Planckendael. In augustus trekken Elodietje Mimietje en ik er samen met een kinderloze vriendin op uit; en gaan de meiden en ik kamperen, samen met nog een andere vriendin en haar kroost.

Andere vriendinnen belden of lieten een appje. Ik bedoel maar … ❤ ❤