Gazelles lopende zaken

Een paar dagen geleden postte ik op Instagram een fotootje van één van mijn ochtendlijke loopjes. In het echte leven kreeg ik daar plots veel vragen over. Mensen leken zich te verbazen dat ik – na de 20km van Brussel – nog altijd aan het lopen ben. Wat mij dan weer uiterst verbaasd stemde want hoezo? dat ik niet meer aan het lopen zou zijn? Alsof ik na die topprestatie in mei (ja, toch 🙂 ) ineens in een soort van zwart moeras zou zijn gaan vegeteren??

Hell no!! – en dus hoog tijd voor een update van mijn lopende zaken.

#1. Lopen is mijn therapie. Een dag die start met een ochtendloop is bij mij sowieso een goeie dag. Op de adrenaline die ik voor mijn ontbijt al binnen krijg, teer ik makkelijk een hele dag. En omgekeerd ook: ik kan even goed een hele dag vies gezind rond lopen als mijn hoofd te vol zit en er in mijn agenda geen gaatje te vinden is om ‘het’ eruit te lopen.

#2. In januari van dit jaar had ik me voorgenomen om tegen eind december 2019 1.000 te kilometer lopen. Vandaag, 11 augustus staat er 675 kilometer op de teller. Nog 325 kilometer te gaan dus — op 4,5 maanden tijd. Dat is minder dan 20 kilometer per week. Ik zie dat wel zitten.

#3. Want gemiddeld loop ik 3 keer per week, goed voor ongeveer 27 kilometer.

#4. Ik loop graag alleen, want dat is goed voor mijn hoofd, en ik loop graag met mijn loopmaatje, want dat is goed voor de gezelligheid. De afwisseling van beide vind ik echt optimaal.

#5. Ik loop graag met muziek en ik loop graag zonder. Meestal steek ik “mijn oortjes” in als ik voor de langere, rustigere lopen ga. De muziek op mijn playlist varieert heel hard. Sowieso veel nummers met een hoog Marina-gehalte 😉 maar ook Johan Verminnen, Boudewijn De Groot en Yasmien lopen met me mee. Even zalig vind ik het om in de ochtendstilte te lopen en alleen het ritme van mijn loopschoenen op het asfalt te horen. En wanneer ik met mijn loopvriendin op zwier ben, gebruik ik uiteraard geen muziek; dan luisteren we alleen maar naar elkaar en tetteren we alle buren wakker tijdens onze ochtendloopjes.

#6. Podcasts heb ik nog nooit geluisterd tijdens het lopen. Dat is voor mij iets wat 100% samengaat met mijn avondwandelingen. Ook zo megazalig by the way.

#7. Ik loop door weer en wind. En door de Belgische hittegolven.

#8. Ik ben een Haruki Murakami superfan en ik hou van lopen. Hoog tijd dus om toch eens zijn Waarover ik praat als ik over hardlopen praat ter hand te nemen.

#9. In mijn 19 voornemens voor 2019 stond trouwens ook dat ik dit jaar aan 3 runs wilde deelnemen. Op 18 mei liep ik de 20 km van Brussel – daar ben ik nog altijd van onder de indruk :-). Op 24 augustus loop ik de Leuven Night Run. Ik was ingeschreven voor de Leuven Nature Trail in september maar nu blijkt dat ik dat weekend helemaal niet kan. Op zoek naar nog een derde run voor het einde van dit jaar dus (en een overnemer van mijn ticket voor de Leuven Nature Trail).

#10. Lopen heeft me uit de burn out geholpen. Het begon eigenlijk met wandelen, maar vrij snel daarna ben ik met start to run opnieuw beginnen lopen. Een lesje in nederigheid was het toen wel. Ik – die voor de burn out ook regelmatig liep – vond het niet nodig om bij les 1 van start to run te beginnen. Ik begon bij les 6 ofzo en moest meteen vast stellen dat dat veel te hoog gegrepen was. Deemoedig dan maar terug naar af en toen wel heel erg genoten van de vooruitgang die ik boekte. Toen ik 5 kilometer kon lopen, wilde ik niet meer stoppen uit schrik dat ik mijn conditie weer zou kwijt spelen. Nu loop ik er vlot 10 en wil ik nog altijd niet stoppen, nog steeds uit angst om weer bij les 1 te moeten beginnen.

#10. Dus ja, beste mensen, ik loop nog altijd en het beste van al is — ik vind het ondertussen ook nog eens enorm plezant!!

#11. Nog een laatste voor de cijferfreaks:

  • PR 5km: 27:10
  • PR 10km: 57:04
  • PR 15km: 01:29

Hier zit dus nog rek op, maar als je ziet vanwaar ik kom, ben ik al heel erg blij met deze cijfertjes.

Één reactie

Reacties zijn gesloten.