Elk hoekje van het Natuurwetenschappelijk Museum in Brussel

Zo’n 10.000 Pukkelpop-gangers stroomden op donderdag 15/08, omstreeks 10 uur, door de gangen van Leuven Station. En wij.

Op vraag van mijn jongste gingen we voor de tweede keer in 3 maanden tijd naar “Het Dino-museum” in Brussel. In juni mochten we al eens mee met de juf en vandaag dus nog een keer, onder ons. De timing was ideaal want grote zus nog steeds op Kazou-kamp; perfect voor wat heerlijke quality time tussen moeder en haar jongste dochter dus — écht heerlijk vind ik dat, want meestal moet dat jongste kind maar meehossen met de grotere zussen en broers, toch?

Vandaag werd dus een dag op het ritme van Elodietjes interesses, en dat zijn er veel. Want deze keer zagen we alle hoeken van het Natuurwetenschappelijk Museum en deden we naast de Dino-collectie ook de andere permanente tentoonstellingen. En oh ja, haar knuffels mochten ook mee want we wilden nog op de valreep de tentoonstelling ‘Teddy en Beer’ meepikken voor die de deuren sluit op 1 september.

Praktisch:

  • We spendeerde een dag (allez, tussen 11u en 16u) in het museum en konden in die tijd op ons gemak alle collecties bekijken en lunchen.
  • ’s Middags aten we in het Dino-café in het museum. Een lekkere keuze aan broodjes, quiches, salades, wraps en heerlijk-uitziende taarten. Als je wil, kan je ook je lunchpakket meenemen, er is een zaaltje met pick-nicktafels in het museum.
  • De tentoonstelling ‘Teddy en Beer’ loopt nog tot 1 september.
Einde van een topdag!