Batterijen opladen in de Beekse Bergen

Dat ik de beste vriendinnen heb. Toen bleek dat we dit jaar niet weg zouden gaan voor de vakantie, bood de BFF uit Antwerpen me eerst een luisterend oor om mijn klaagzang over de gewijzigde plannen te aanhoren om dan met een plan af te komen. Zij en ik zouden samen met onze kinders iets gaan doen, ergens weg, erop uit trekken.

Wat volgde waren verschillende scenario’s met wederzijdse voorstellen voor boerderijvakanties, kamperen en De Biesbosch om uiteindelijk te stranden in de Beekse Bergen.

De Beekse Bergen is een safaripark bij Tilburg, in Nederland. Bij het safaripark liggen ook een enorme, behoorlijk spectaculaire, buitenspeeltuin en een vakantiepark waar je kan overnachten. Het geheel ligt in het groen en aan veel water.

Wij gingen drie dagen en kozen om te gaan kamperen – met de caravan van BFF – en namen een combiticket voor de safari en Speelland. Een prima plan voor ons gezelschap, een bonte bende van twee mama’s en zes kinderen tussen 4 en 12.

In die drie dagen verkenden we het safaripark te voet, met de boot en met de wagen — en ja, elke keer nog zagen we nieuwe dieren. Ook van Speelland kregen onze kinders geen genoeg.

Voor onze kinderen was het een geweldig mini-avontuur. Alleen al het overnachten in een caravan vonden ze geweldig. Mijn vriendin en ik vonden drie dagen te kort, er was zoveel te doen in de Beekse Bergen dat we geen moment hadden om eens een namiddag rustig bij te kletsen in een zeteltje bij liters koffie en een chocolaatje.

Maar dat is alleen maar goed nieuws want blije kinders is blije mama’s — missie meer dan geslaagd dus!

Nog even over de camping: die is verdeeld in verschillende percelen, wij stonden met een vijftal kampeergezelschappen op ons stukje land, we namen een comfort plaats omdat die centraal gelegen was; niet te dicht bij het sanitair maar ook niet te ver van de speeltuin (belangrijk!). De camping ligt prachtig, langs het water en heeft een mooi binnenzwembad, een winkeltje, een restaurant en een snack bar. Fijn kamperen dus, behalve dat het sanitair tijdens ons verblijf niet echt spic en span was.

Één reactie

Reacties zijn gesloten.