Drenthe doet wat met je

Het plan lag al weken vast. Omdat we afgelopen het kamperen zo hard gemist hadden, zouden we in de herfstvakantie zo’n 1000 km zuidwaarts knallen, naar de Côte d’Azur, Languedoc Roussillon, of al wat daar rond ligt, voor een nazomerse kampeertrip.

Erg romantisch, toch?! Alleen beslisten de weergoden er anders over en moesten we onze plannen op de laatste knip toch nog wijzigen. De tent werd een huisje en het regenachtige Zuiden van Frankrijk ruilden we in voor het zonnige Noord-Nederland.

Eerder toevallig belandden we dus in het dorp met de sprookjesachtige naam Nooitgedacht, in het Hof van Saksen, een mooi vakantiepark in het schitterende Drenthe.

Op Instagram klinkt het #drenthedoetwatmetje, wij vonden dat echt niet gelogen. We maakten er de mooiste wandelingen, genoten ervan om door het vlakke landschap te cruisen en hadden het heerlijk in ons vakantiehuisje, het zwembad of de binnenspeeltuin (vooral de kinders dan).

Het enige jammere vond ik dat we niet genoeg tijd hadden om ook Groningen nog te bezoeken. Dat houden we dus te goed voor een volgende keer!

Praktisch:

Hof van Saksen ligt op 3,5 uur rijden van Leuven. Wij deden er zowel in de heen- als in de terugrit iets langer over door files rond Antwerpen en Utrecht.

Wij namen noodgedwongen een huisje voor 6 personen (ik boekte op vrijdag en toen waren er al lang geen 4-persoonshuizen meer vrij) en zaten daardoor wel heel ruim en comfortabel. Het huis was piekfijn in orde. Het enige wat ik stom vond bij aankomst was dat ons huis samen met nog 2 andere huizen onder één dak lag, en dus niet vrijstaand was. Achteraf moet ik toegeven dat ik totaal geen weet heb gehad van onze buren, dus prima zo.

Het zwembad in het vakantiepark is echt top. Onze kinderen genoten het hardst van de wildwaterbaan. Er waren ook glijbanen maar daar durfden/mochten ze nog niet af. Uit goede bron heb ik wel vernomen dat die wel de max zijn.

Hof van Saksen heeft zijn eigen app waar je tips krijgt voor natuur- / cultuur- en op maat van kinderen-trips. Heel nuttig vonden wij.

Wij gingen wandelen op het Belevingspad van Hoogersmilde en ook aan het Boomkroonpad, waar je door de toppen van de bomen loopt. Schitterende bossen in de herfstkleuren en alles heel duidelijk aangeduid.

Op de website van Drenthe vind je ook superveel inspiratie voor allerhande uitjes.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.