Wacht echt niet. Of misschien toch wel ;-)

De droogbloemen in de verschillende potten zagen er allemaal zo mooi uit.

Ik kon niet kiezen en dat hoefde ook niet echt want, zo zei de vriendelijke vrouw van het hipster winkeltje , binnenkort zou de lente-collectie binnenkomen, met nog fellere kleuren en frissere combinaties.

De schoolpoortmama’s-vriendinnen met wie ik net koffie had gedronken, en die ook niet konden kiezen, wisten het meteen. Zij gingen wachten en later terugkomen. Ik twijfelde. Die bloemen waren wat ik al lang wilde. Een altijd vrolijk huis, hier was ik al naar op zoek.

En bovendien, sinds mijn burn out doe ik niet langer aan wachten, aan uitstellen, aan later. Geen losse eindjes in mijn hoofd, weet je wel. Beslissen en in actie treden, niet meer wachten tot alles perfect is, weet je ook wel.

Maar uiteindelijk kocht ik ook niets. Niet omdat ik niet kon beslissen, maar omdat ik met de fiets was en geen zin had om met een geknakte bos bloemen thuis te komen.  

The rest is history. Een paar dagen later werd mijn dochter ziek en moest ze in isolatie, en nog een paar dagen later sloot het winkeltje, samen met de rest van ons land, door Corona.

En zo … zo zit ik hier zeven weken later nog altijd zonder mijn droogbloemen. Dat is niet erg. 

Want sinds de start van Corona hamstert Manlief verse tulpen voor me. Elke week een nieuw boeketje. Zalig van hem. 

Sinds de start van Corona scheen elke dag de zon en ontploften de bloesems rond ons kot.

En meer — sinds de start van Corona kreeg ik tuindrang; een variant op nestdrang waarbij ik voor het eerst in mijn leven groene vingers voelde jeuken en allerhande zaden begon te zaaien. 

Mijn nieuwe motto was – wacht echt niet. 

Nu heb ik willens nillens toch gewacht en zie ik dat het ook goed is. 

Elke week verse bloemen in en rond mijn kot; binnenkort een heuse bloementuin. En wie weet, wie weet misschien zelfs een verrassing uit het hipster-winkeltje op Moederdag somewhere soon 😉. 

Één reactie

Reacties zijn gesloten.