gazelles Corona files – 13 x een silver lining

Het is vrijdag 5 juni, bijna 11 uur en de stilte is zo aanwezig dat het bijna ongemakkelijk wordt. Voor het eerst in een kleine drie maand ben ik aan het werk zonder dat er kinderstemmetjes, Paw Patrol of Nederlandse YouTubers me van ver of dichtbij vergezellen. Wat. Een. Mijlpaal.

En ja, dit is precies waar ik naar gesnakt en getracht heb op die momenten dat het niet meer ging, dat mijn emmer vol zat. Maar tegelijkertijd. Oh mannekens, tegelijkertijd besef ik hoe uniek het was. Hoe deze gekke, intense, dicht-op-elkaar periode er nu, bijna even plots als die begonnen was, op zit en wellicht nooit meer terug komt.

Scrollend door mijn iPhone stel ik vast hoeveel groot geluk er in die kleine dingen zat in deze periode. En hoe al die momentjes samen toch een glanzende silver lining vormden rond dat hele Corona hoofdstuk.

Ik pluk er 13 uit.

#1 ’s Avonds naar de foto’s kijken die mijn dochters genomen hebben.

En daardoor een glimp opvangen van hoe zij, vanop hun hoogte, naar de wereld kijken. En merken dat het op die foto’s nog meevalt met die dikke poep van mij ;-).

#2 Een mondmasker dat past

En niet zo’n halve pamper die van je neus tot aan je keel hangt te bungelen.

#3 Dansen met de dochters

Hartjes voor de juffen van de dansschool die van week 1 tot en met week 10 online filmpjes postten om hun leerlingen aan het dansen te houden. En voor samen Moeder-Dochter Just Dancen op de Nintendo :-).

#4 Mijn eigen zaaisels zien veranderen in groensels.

En de revelatie van Corona: ergens zitten er dus toch groene vingers in mij!

#5 Mooie bloemetjes op een random vensterbank tijdens een random avondwandeling

#6 Tegen mijn natuur en goesting in bakken met de kinderen en euforisch zijn over het resultaat

#7 Na een slapeloze nacht de zon zien opkomen vanuit onze backyard

#8 Toevallig een toertje lopen in een mooie vorm

#9 Op het juiste moment de juiste mopjes tegenkomen op social media

#10 100% juiste antwoorden geven bij Facebook-kwisjes

#11 Veldboeketten scoren tijdens de avondwandeling

#12 Op idyllische bruggetjes botsen bij de ontdekkingstochten rond ons kot.

#13 En natuurlijk: de zon, die begon te schijnen op dag één van de lockdown en er pas mee stopte toen mijn beide kinders weer op de schoolbanken zaten.

6 reacties

  1. Odette

    Wat een bijzondere tijd he? Ik merk dat er op de socials zo wordt overschreeuwd met wat weer mag. Maar juist deze momenten, ook was het misschien ook drukkig, lastig en vooral op elkaars lip, deze momenten waren te mooi om te laten lopen. Je hebt er mooie beeldenb ij gezocht,
    Mooi blog!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.