Last minute weekend tip voor een welbepaald publiek

Ouders met lezende kinderen tussen 7 en 9 jaar opgelet. Hier volgt nog een last minute weekend-tip. Voor alle anderen: sorry, want wat nu volgt is een niche-bericht. Maar wel één met mooie prentjes bij :-).

Want vorig weekend beslisten we op de laatste knip om te reserveren voor de tentoonstelling van De Waanzinnige Boomhut in Fort Napoleon in Oostende.

En ja, dat we daarvoor het halve land moesten doorkruisen, dat namen we er graag bij. Want zelf was ik altijd een boeken-kind; zo ééntje dat op snikhete vakantiedagen liever in haar eentje in een donkere kamer zat te lezen dan mee bommetjes te springen in het zwembad buiten.

Beeld je dus in hoe groot het sprongetje (bommetje 😉 ) in mijn hart was toen Dochterlief onlangs haar eigen leesplezier ontdekte. Dankzij De Waanzinnige Boomhut dus.

De Waanzinnig Boomhut gaat over Andy en Terry die in boek 1 een knotsgekke boomhut van 13 verdiepingen bouwen en in elk volgend boek er 13 verdiepingen aan toevoegen. In totaal zijn er 9 boeken in deze reeks van het Australische schrijvers-tekenaarsduo verschenen; mijn dochter leest ze van achter naar voor (dus eerst het laatste boek en zo terug) en is nu bezig aan boek vijf. De Boomhut boeken zijn een mengeling van tekeningen, tekst, stripjes en mopjes. Als klassiek pedagogisch onderrichte moeder moest ik even wennen aan het format 😆 maar ondertussen ben ik al heel blij dat mijn dochter spontaan naar deze boeken grijpt en tot laat ’s avonds onder haar deken ligt te lezen.

In de interactieve doe-expo in Fort Napoleon in Oostende ga je op zoek naar Andy en Terry die op de vlucht zijn voor de Verhaalpolitie. Om hen te helpen ontsnappen moet je kwisjes oplossen, zelf een verhaal ineen steken, rebussen oplossen, geheime taal ontcijferen en je weg banen door een labyrint.

De expo is zeker te doen zonder Boomhutten voorkennis, maar wordt alleen maar zaliger als je wel een kenner bent. Onze eigen experts van 8 jaar heeft het hele bezoek met volle teugen genoten.

Onze jongste spruit is nog geen ingewijde maar ook zij beleefde een topdag. Schelpen zoeken op het strand is één van de dingen die ze het liefste doet, dus haar geluk was al compleet toen we voor ons bezoek nog even op het strand gingen zitten om een mooie collectie te verzamelen.

En Moeder?

Die was content om vanachter de getinte glazen van haar zonnebril naar de surfers op het strand te gluren 😜.

Kortom: een topdag was had by all 🙂

Praktisch: