’t Groot Verlof – 17 dagen, 17 impressies – dag 3: op verkenning

Dit stukje is het derde in een vakantie-reeksje. Want op 17 dagen vakantie nam ik 19.538 foto’s en wie me kent weet dat ik bij elk ervan een verhaal kan afsteken. Geen paniek, dat gebeurt hier niet. Je krijgt een selectie, en je krijgt ze dag per dag. Voor dag 1 klik je hier en voor dag 2 hier. Voor dag 3 lees je gewoon gezellig verder :-).

Vrijdag 3 juli – Waar is die selfie stick?!

Zo’n chill dag na het reizen allemaal goed en wel, maar deze moeder wordt daar nogal ongedurig van. Op verkenning dus, en nu voor echt. De Gorges du Verdon is een uitgestrekt natuurgebied (wat dacht je van 180.000 hectaren en 46 dorpen rond de Verdon) en een mengelmoes van landschappen rond de kloof en de rivier. Vooraleer we hier een week gaan spenderen wil ik wel eens een overzicht krijgen van deze streek en proeven van wat ons te wachten staat.

Met onze Michelin-gids in de hand doorkruisen we het Verdon-se land. We volgen een prachtig uitgestippelde rondrit waarbij de kloof en de rivier in hun fraaiste vormen voor ons uit kronkelen. Om de zoveel kilometer maken we een wandeling naar een uitkijkpunt of de rivier en verbazen we ons over hoe blauw azuurblauw wel is.

Topdag en onze enige reden van klagen is dat we de selfie-stick in de tent lieten liggen (! 🙄!). Want probeer het zelf maar eens: een rivier, een kloof, de blauwe lucht en vier gezinsleden in het schermpje van de iPhone proppen — geen sinecure, voorwaar.

Om deze dag helemaal spectaculair te maken, trakteren de weergoden ons ’s avonds nog op een pittig onweer. We laten het niet aan ons hart komen en genieten van ons gezellig tentje en de mooie luchten achteraf 💜.

Meer lezen over onze vakantie? Dat doe je hier:

Dag 1: onderweg

Dag 2: chill it

Dag 4: platanen met wollen jasjes