’t Groot Verlof – 17 dagen,17 impressies – Dag 4: Castellane

Dit stukje is het vierde in een vakantie-reeksje. Want op 17 dagen vakantie nam ik 19.538 foto’s en wie me kent weet dat ik bij elk ervan een verhaal kan afsteken. Geen paniek, dat gebeurt hier niet. Je krijgt een selectie, en je krijgt ze dag per dag. 

Zaterdag 4 juli: platanen met wollen jasjes

Castellane is bekend als dorp op de Napoleon route, en ook vandaag nog is het een stop, en uitvalsbasis, bij vele Gorges du Verdon-bezoekers. Onze camping ligt op een boogscheut van dit dorp, dus na onze verkenning van de wijde regio gisteren, is het vandaag tijd voor de ontdekking van onze directe omgeving.

First things, first, dus voor we erop uit trekken, checken we hoe ons nieuwe gezinslid zich verder ontplooit … We kregen vlak voor ons vertrek een ei dat we in een emmer water moesten laten uitbroeden. Van thuis laten was geen sprake en zo komt het dat we elke ochtend, middag en avond hoogte moeten nemen van de vorderingen in de emmer ;-).

Wanneer we er dan toch geraken blijkt Castellane een gezellig dorp naast de Verdon en in de schaduw van de 900 meter hoger gelegen Notre Dame du Roc kapel.

Platanen met wollen jasjes, middeleeuwse steegjes en een gezellig plein met een kaas- en olijvenkraam, et oui, de toerist in ons komt aan zijn trekken.

Later die dag, in het licht van de avondzon, geven onze meisjes het beste van zichzelf op een avonturenparcours door de bomen. Ze weten het nog niet, maar deze hoogtestage is een goeie opwarmer voor morgen, wanneer we die fameuze Roc de Notre Dame ook zelf gaan beklimmen.

Wordt vervolgd :-).

Lees hier verder voor dag 5!

Nog meer lezen over onze vakantie? Dat doe je hier: 

Dag 1: onderweg

Dag 2: chill it

Dag 3: op verkenning