’t Groot Verlof – 17 dagen, 17 impressies – Dag 5: Notre dame du roc

Dit stukje is het vijfde in een vakantie-reeksje. Want op 17 dagen vakantie nam ik 19.538 foto’s en wie me kent weet dat ik bij elk ervan een verhaal kan afsteken. Geen paniek, dat gebeurt hier niet. Je krijgt een selectie, en je krijgt ze dag per dag. 

Zondag 5 juli: Over een hoge Maria en twee religieuze berggeiten

De staalblauwe lucht zindert in de hitte en Maria, die boven ons uit torent, lijkt vandaag toch ietsje verder weg dan gisteren, toen we het plan smeedden om haar daarboven, op de Roc de Castellane, te gaan bezoeken. Een stevige klim met 900 hoogtemeters lacht ons toe maar toch denkt geen haar op onze hoofden eraan om de plannen te wijzigen. En zo, hop, na een fotootje ‘VOOR’ (waarbij Manliefs petje onze Maria net verbergt 😂) gaan we op pad.

Niemand had ons gezegd dat het gemakkelijk zou zijn. Zwoegend sleuren onze meisjes zich naar het eerste uitkijkpunt over Castellane en de Verdon. De ontmoeting met Maria daarboven kan hen maar matig motiveren. Tot we plots naast het pad het Kruisigingsverhaal ontdekken. Als ware het een thriller, ineens zit de vlam in hun jonge meisjesbenen en huppelen ze van het ene Jezus-tafereel naar het volgende.

Eens boven komen onze religieuze berggeiten helemaal aan hun trekken want terwijl Manlief en ik van de panoramische postkaart rondom ons genieten, wiegen zij mee op de kerkgezangen die ons vanuit het kapelletje tegemoet waaien.

Een vriendelijke Vlaamse gaat bijna op haar buik liggen om ons en het kapelletje ten voeten uit vast te leggen. Spoiler: het is haar niet gelukt, maar toch, de beste ‘NA’ foto die we ons konden wensen 😀.

De namiddag houden we zen. Terwijl onze jongste en Manlief verkoeling zoeken in het zwembad, hangen Oudste Dochter en ik aan de tent terwijl de zon opschuift en de namiddag voorbij glijdt. Zalig.

Lees hier verder voor dag 6!

Meer lezen over onze vakantie? Dat doe je hier: 

=> Dag 1: onderweg

=> Dag 2: chill it

=> Dag 3: op verkenning

=> Dag 4: Castellane