’t Groot Verlof – 17 dagen, 17 impressies – DAG 6: NAAST DE VERDON

Dit stukje is het zesde in een vakantie-reeksje. Want op 17 dagen vakantie nam ik 19.538 foto’s en wie me kent weet dat ik bij elk ervan een verhaal kan afsteken. Geen paniek, dat gebeurt hier niet. Je krijgt een selectie, en je krijgt ze dag per dag. 

Maandag 6 juli: Een bergwandeling in badkostuum

Dat ze eigenlijk wel heel stoer was, die grootmoeder die ons vertelde dat ze met haar kleindochter in de poelen van de Verdon ging zwemmen. Ze legde ons precies uit hoe we er konden geraken en wenste ons veel plezier.

Een minuut later staken we al in onze badkostuums, mikten we wat fromage, tomaten en drank in de picknick zak en gingen we op pad. Een dagje plonsen in de Verdon, de max, toch!?

Dat we zelf niet zo stoer waren, daar hadden we geen rekening mee gehouden. Want naarmate we dichter bij de rivier kwamen, verging ons de zwemgoesting. Nog voor we het azuurblauw van de Verdon konden zien, waren we al drie ‘Danger de Mort’ borden tegen gekomen en werden we zenuwachtig van de helikopter die boven onze hoofden, in en uit de kloof, bleef cirkelen.

Niet getreurd, want door onze afdaling en de verkenning van de oever belandden we plots ‘stoemelings’ op het schitterend wandelpad van de Sentier Blanc Martel — een 14 km lange wandeling naast en boven de kloof. Wij deden er 6 kilometer van en liepen door een mengeling van idyllische stukken vlak naast het water, een aardedonkere tunnel met kijkgaten boven het water en rotsen met klimtouwen.

Toegegeven, de badkostuums onder onze kleren maakten er een zweterige boel van en die picknick zak was ook al niet handig maar verder werd deze onverwachte en spectaculaire wandeling met stip één van de hoogtepunten van onze reis.

Over deze reeks:

Vakantie! Wie droomt er nu niet van een reisje naar het buitenland? Wel, dit jaar ken ik genoeg mensen die stilletjes bedanken voor de uittocht en heel content zijn in Playa Onzen Hof. 

Ik begrijp ze maar al te goed, en met dit vakantieverslag wil ik hen, en niemand anders, jaloers maken of tegen de borst stoten; integendeel, ik deel onze vakantiekiekjes juist voor zij die niet weggaan maar wel willen wegdromen, voor zij die wel weggaan en in de stemming komen of blijven, voor zij die dachten weg te gaan en het niet meer kunnen, voor zij die geen vakantie hebben, en voor zij die maar blijven plannen, … 

Wil je meer lezen over ons groot verlof in Frankrijk?

Dan klik je hier:

=> Dag 1: onderweg

=> Dag 2: chill it

=> Dag 3: waar is die selfie-stick?!

=> Dag 4: platanen met een wollen jasje

=> Dag 5: Over een hoge Maria en twee religieuze berggeiten

En anders zien we elkaar in september terug :-).

2 reacties

  1. enerziek

    Nee, ik vind niet hoe ik je kan volgen… Vroeger kwam er zo’n knopje als je binnen de reader naar boven scrollde. Kun je me een uitnodiging sturen? (mijn site – beheren – mensen) Bedankt 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.