28 dagen 28 minuten bloggen – waarom??

In februari probeer ik elk van de 28 dagen 28 minuten te schrijven op mijn blog. Niet langer, want dan wordt het niet haalbaar voor mij. Maar ook niet korter want dan verschijnt er hier enkel een titel en verder niets. Waarschuwing: 28 minuten is extreem kort voor mij, meestal spendeer ik het dubbele aan één post. Wees dus mild en reken me hier niet af op kortheid, slordigheid en oppervlakkigheid. Gazelle dankt u.

Dat ze mijn blog miste; zo zei de schoolpoort-mama die ik ondertussen een vriendin mag noemen het. En ja, ze raakte een snaar. Omdat ik geflatteerd was, uiteraard, maar vooral omdat de woorden die ze zo onverwachts uitsprak, een knopje in mijn hoofd en hart indrukten.

Want ineens kon ik het eindelijk aan mezelf toegeven. Ik mis mijn blog ook. Tig keren heb ik me al voorgenomen om er weer aan te beginnen en evenveel keer had ik goede excuses om het toch niet te doen. Geen tijd, geen inspiratie, geen mooie foto’s. En dat terwijl ik ondertussen even hard loop te klagen dat ik vast zit in een louter functioneel leven. Sinds de corona-maatregelen die ons sociaal leven kortwieken en sinds de pijn die mijn man lijdt door de artrose in zijn knie, en de extra huishoudtaken die ik er daardoor bijneem, voel ik me gevangen in een molentje van werken, huishouden en mama-zijn. Ik mis een tegengewicht, ik mis een uitlaatklep, ik mis me-time.

Pas op, elk van die dingen doe ik even graag. Ik zou niet anders willen dan dat ik om 15.25u aan de schoolpoort sta, ik zou het haten als het mijn man zou zijn, en niet ik, die met de kinderen rondrijdt en ik wil mijn huishouden niet meer uit handen geven. Maar tegelijkertijd wil ik ook een venster in mijn hoofd, een plek waar ik verbinding maak met mezelf en met anderen, iets om creatief aan bezig te zijn.

En zo. Zo gaat dat dan met het universum … Net na die woorden van mijn naschoolse vriendin, las ik nog eens op de socials – ik wist het al lang, maar het is altijd goed om aan zo’n dingen herinnerd te worden -, dat als je iets echt graag wil doen, als je het deel van je leven wil maken, je er beter elke dag een beetje mee bezig bent, dan dat je het voor je uitschuift tot dat magische moment waarop je veel tijd hebt, dat moment dat er helaas nooit van komt. Als kers op de taart verscheen ook nog de nieuwsbrief van Anouck en Kelly van Werk & Leven waardoor het concept van de Minimum Baseline in mijn leven getipt werd. De kleinste moeite die je voor iets wil doen, iets haalbaars dat meer resultaten oplevert dan een immens doel dat je toch nooit haalt.

Overtuigd en beslist. Ik zou er iets aan doen. Stoppen met zagen en actie. Niet perfect, maar met kleine passen. Geen hele avonden aan die blog sleutelen maar een half uurtje per dag. Maar wel elke dag. Haalbaar genoeg, toch?

Rekenen en wiskunde zijn niet aan me besteed, maar synchroniciteit in getallen vind ik magisch. Ik kan intens gelukkig worden van een klok die 11:11 aangeeft, of een doktersafspraak op 04/04. Mijn jaardoelen draaien in 2021 allemaal rond het cijfer 21. Daarover later meer. En in het uitzetten van mijn februari blogchallenge dacht ik ook eerst aan 21 dagen 21 minuten bloggen maar dat klopte niet helemaal, die cirkel was niet helemaal rond (want waar stond die eerste 21 voor??) en dus al op voorhand gedoemd om te mislukken. Gelukkig telt februari 28 dagen en staan 28 minuten voor een klein half uur. De prachtige combinatie 28 x 28 was geboren.

28 dagen lang 28 minuten bloggen. Een manier om tragegazelle terug in mijn systeem te krijgen, dus. Om de goesting en de creative juices opnieuw te laten stromen. Het tegengewicht voor mijn puur praktisch geregel waarin ik overdag vertoef. Weer connectie met mijn lezers en 28 minuten schaamteloze me-time per dag.

Win – win – winnerdewin lijkt mij, toch!?

En jij? Doe je mee?

Is er iets wat je ook al lang in je leven wil krijgen? Agendabeheer, me-time, sport, gezond koken, mediteren, slapen, … ?? Iets waarvoor je een minimale inzet wil leveren? In de vorm van 28 minuten, of 15 of vier?

Laat het me weten en je krijgt mijn niet-aflatende steun! 🙂

Veel groeten,

Eva

___________________________

#28dagen28minuten

1/28

Minuten gespendeerd aan deze post: 90! ook nog uitgebreid geinstagrammed en gegoogled ondertussen moet ik bekennen 😉

2 reacties

Reacties zijn gesloten.