28 x 28: De anderen

In februari probeer ik elk van de 28 dagen 28 minuten te schrijven op mijn blog. Niet langer, want dan wordt het niet meer haalbaar voor mij. Maar ook niet korter want dan verschijnt er hier enkel een titel en verder niets. Waarschuwing: 28 minuten is extreem kort voor mij, meestal spendeer ik het dubbele aan één post. Wees dus mild en reken me hier niet af op kortheid, slordigheid en oppervlakkigheid. Gazelle dankt u 😇 .

Op Instagram nodigde ik mijn lieve volgers op om mee te doen aan de 28dagen28minuten challenge. Natuurlijk niet allemaal al bloggend. Welk voor-zich-uit-schuivend project willen zij in brokken hakken door er elke dag een beetje aan te werken? Administratie opkuisen, een taal leren, meer bewegen? Waar willen zij een klein half uurtje per dag insteken?

Maar liefst 70% van de respondenten gaf aan te willen meedoen. Fijn! En voor mij de bevestiging dat ik niet de enige ben die niet op 1 januari in de goede voornemens is gevlamd, oef.

Benieuwd naar welke uitdagingen de anderen in februari proberen vol te houden? Here they come, in alfabetische volgorde:

Beschikbaar zijn voor mijn kinderen
Wauw, want als in: met single focus een spelletje samen spelen na school, een boek voorlezen, samen een wandelingetje maken, over een kruiswoordraadsel nadenken, … geen gsm, geen koken ondertussen, geen was ophangen of werkmails checken.

Bij mij is het ook vaak zo dat ik veel tijd met mijn kinderen doorbreng, maar niet altijd met mijn onverdeelde aandacht moet ik bekennen. Schitterende om mee te beginnen!

Feesttips delen voor kinderen die jarig zijn in coronatijden
Ja, die kwam van jou studiopopcorn.be 🎂!

En deed me er aan denken dat wij onze feestvarkens uit november en december zelf nog niet getrakteerd hebben op een corona-proof feestje met de vriendjes. Jullie wel? Onze kinderen zijn wel al een paar keer mogen gaan vieren in het bos. Vintage verjaardagsfeestjes met van die klassieke spelletje (dassenroof, touwenparcours, geblinddoekt ballonnen stuk slaan) en omg wat hebben ze daarvan genoten!

Lezen
Kwam heeeel vaak terug. Samen met de vraag naar boekentips ;-).
Aan die tips wijd ik later in deze challenge nog een artikel. Niet dat ik hier een canon in pacht heb hoor. Vorig jaar las ik amper 7 boeken op 12 maanden en ja, daar schaam ik me voor! Maar geen nood, ik laat me ondertussen uitvoerig adviseren door mijn lieve volgers hier en op Insta. Als je een must read in gedachten hebt, drop hem gerust hieronder!

Niets doen
Deze vond ik een hele mooie. De origineelste en meteen ook de moeilijkste. Ik hoop voor deze volger dat in haar uitdaging de 28 minuten verdeeld worden over 7 brokjes van 4 minuten ofzo 😉!

Opruimen
Ja!! Wie me volgt weet dat er diep in mij een Marie Kondo woont. Bij mij doet een half uurtje opruimen ook wonderen, door structuur in mijn omgeving aan te brengen, vallen er veel dingen in mijn hoofd ook op hun plaats. Klinkt seuterig, is zalig!

Planten verzorgen
Check. Nog zo’n toffe.

Spaans leren
Si, señorita! Dat is volgens mij één van de meest voldoening-gevende half uurtjes, denk dat als je dat echt elke dag vol houdt, je heel snel de taal van Cervantes opbouwt.
Weetje: sinds kindsbeen af heb ik een Spanje obsessie. Mijn allereerste spreekbeurt in het derde leerjaar ging over Don Quichote en Sancho Panza 😂, dus ja, natuurlijk ben ik enthousiast over het voornemen om dadelijks een beetje Spaans te leren!

Tekenen
Dat moet heerlijk zijn. Het talent dat ik het meeste mis. Denk dat het fantastisch moet zijn om je gevoelens, je dag, je indrukken al tekenend vast te leggen. Geniet ervan!

Tijd voor mezelf
Zo vaak gelezen! Met telkens andere voorbeelden bij: een bad, mediteren, wandelen, een tv programma uit kijken …

Yoga
Op dit moment ben ik hiervoor zelf veel te onrustig en ben ik zelf na tien minuten mat al ribbedebie. Maar oh de zaligheid als je 28 minuten in de yoga-flow kan blijven, top!

Nog eens over nadenken
Veel dit antwoord gehad. Hoop dat er iets uit de bus is gekomen!

Tot slot een uitdaging die ik zelf nog bedenk terwijl ik dit alles neerschrijf: de chaotische dump die mijn fotobibliotheek op mijn telefoon nu is opkuisen. Daar zou ik waarlijk deugd van hebben! Al vrees ik dat ik met 28 x 28 minuten lang niet zou toekomen voor dit project.

___________________________

#28dagen28minuten

02/28

Minuten gespendeerd aan dit artikel: 50 (nog altijd teveel dus)