Chartreu-ZEN-bos EN Vier ANDERE natuurWANDELINGEN ROND LEUVEN

Zoals ongeveer de hele Belgische bevolking ben ik sinds de eerste lockdown besmet met het wandelvirus. Zochten we het in die eerste weken vooral dicht bij huis, naarmate de Dagen Met Corona toenamen, vergrootte ook onze actieradius. Misschien plan ik ooit nog eens een overzicht van de beste tripjes per provincie; vandaag krijg je een paar heerlijke natuurwandelingen rond het Leuvense. Klik op de weblinks in dit stuk voor alle praktische info en stap ze!

Chartreu-ZEN-wandeling

Mooie luswandeling van Natuur en Bos door het Chartreuzenbos.

Je start aan de parking op de kruising van Meidries en Lindestraat in Holsbeek en van daar volg je de meditatiesymbolen. Je wandelt 3,5 kilometer en onderweg kom je een zonnepoort, een labyrint en andere energie-oplaad- en zen-punten tegen.

In de herfst met mijn meisjes gewandeld die er erg van genoten, en vandaag met mijn zus, in de sneeuw!

Wijngaardberg

Op één van de pedagogische studiedagen wandelden mijn meisjes en ik op en rond de Wijngaardberg in Wijgmaal. We volgden de wandeling van Natuurpunt en stapten zo 4,5 kilometer bij elkaar door bos, langs wijngaarden en velden.

Ook op de website van Vlaams-Brabant en van de Wandelknooppunten vind je uitgestippelde wandelingen in dit natuurreservaat.

Parcours Meerdaalwoud

Van aan de Torenvalk in Oud-Heverlee start het Multimovepad Meerdaalwoud. 2 kilometer klimmen, klauteren, door de bomen zoeven en een super interessante natuurtentoonstelling … Onze kinderen vonden het superfijn, en de mama’s kletsten ondertussen gezellig bij.

Vijf Eikenwandeling

8,7 kilometer wandeling door het Arboretum van Heverleebos. Statige dreven en kleine bospaadjes wisselen elkaar af. Heerlijk bosbad.

Wij volgden de knooppunten uitgestippeld door Toerisme Vlaams Brabant.

Doode Bemde

Prachtig wandelen door een afwisselend natuurgebied rond de Dijle.

Wij volgden de wandeling van Natuurpunt maar de vertrouwde andere sites bieden ook wandelingen aan.

Ik schreef er hier ook al eerder over!