wandeldate op het middelpunt van vlaanderen

Het werd een heuse zoektocht. Een wandeling die bereikbaar was voor elk van ons, drie vriendinnen uit Antwerpen, Mechelen en Leuven; maximum 10 kilometer en die nog door niemand van ons was platgelopen in lockdown één of twee. Zoals steeds wanneer ik in zak en as zit, vroeg ik mijn social media volgers om hulp. Véél goeie ideeën (die blogpost komt nog) maar de gouden tip zat er niet bij want al gedaan, toch te ver, te nat, te dit, te dat.

Op de website van Toerisme Vlaams-Brabant vonden we wel het lucky shot: een wandeling in de Brabantse Kouters rond het geografisch middelpunt van Vlaanderen! De locatie was perfect voor ons alle drie (uiteraard), afstand en stijgingsgraad binnen de criteria en de zon kregen we er gratis bij :-).

Praktisch:

  • Start en parking: Sint Amandus-kerk van Malderen (Londerzeel).
  • De originele route en knooppunten vind je op de site van Toerisme Vlaams Brabant.
  • Wij breiden en cours de route de tocht nog wat uit met extra knooppunten en liepen zo in totaal 14 kilometer langs: 3-32-93-95-99-119-92-91-74-73-93-32-307-305-304-30-3.
  • Op een paar drukke wegen na, aanrader voor wie houdt van open veld 😉
  • Opgelet: het beeld dat symbool staat voor het middelpunt loop je zo voorbij, oogjes open houden is de boodschap!