FIETSEN MET KINDEREN: LANGS HET VINNE

In de paasvakantie haalden we de Flandriens in ons nog eens boven. Manlief stippelde een mooie 10km knooppunten-route uit in Zoutleeuw — we fietsten tussen de eerste voorzichtige fruitbloesems van het Hageland en langs Het Vinne, het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen, om te eindigen in de speeltuin van het provinciedomein.

Kers op de taart was onze niet-geplande passage langs het Klokhuis, het tweede van de 11 fruitbeeldige kunstwerken in het Hageland. Fijn!

De meisjes waren in hun nopjes, niet alleen om het vooruitzicht van ons einddoel – de speeltuin van het Vinne – maar ook omdat we onderweg al her en der speeltuigen tegenkwamen.

Klokhuis

Pal in het midden van onze fietstocht botsten we bovendien plots op het Klokhuis, één van de fruitbeeldige kunstwerken. Deze werken liggen verspreid over de 11 gemeenten van de Hagelandse bloesemregio en verwijzen allemaal op een creatieve manier naar de bloesems en de fruitteelt. Eerder dit jaar gingen we al op zoek naar de Pretpeer en het Kroonzitje. Vandaag, en dus volledig toevallig, zagen we het Klokhuis van kunstenaar David Hoppenbrouwers.

Het Vinne

Op deze fietstocht was Provinciedomein Het Vinne ons einddoel, en dan vooral de speeltuin ervan. Wij keren zeker nog eens terug om het domein zelf wat beter uit te kammen. In het domein zijn er vijf wandelingen rond het meer uitgestippeld, wij deden een mini-stukje van het Zintuigenbeleefpad. We klommen in de vogel-uitkijktoren en we verkenden de bijentuin. We zagen ook dat het provinciedomein een mooie bistro huisvest, maar door Corona was die gesloten.

Praktisch

  • We parkeerden op de gratis en ruime parking van Provinciedomein Het Vinne
  • We fietsten een lus van 11km tussen deze knooppunten: 48-23-51- 33-32-191-48
  • Het Klokhuis ligt tussen fietsknooppunten 33 en 32 (of op het wandelnetwerk Getevallei tussen knooppunten 311 en 346).
  • Langsheen de route kwamen we her en der een paar kleine speeltuintjes of speeltuigen tegen, ideaal om pauze te houden

Één reactie

Reacties zijn gesloten.