VRIJDAGS GEMIJMER — Virtuoos VOYEUREN

‘Philippe Peperstraete is een chaoot zonder weerga’. 

Uit de mond van de man die ik al eerder op het terrasje van mijn geliefde Mechelsestraat spotte — duur blauw pak, chique bruine schoenen, hip hemd, haar in een nette scheiding en een cool brilletje — klonken de woorden opvallend neutraal. Mijn aandacht hadden ze anders wel meteen. 

Want, oooh, de geneugten van de terrasjes-opening … Net zoals met die andere Corona-dingen — zo lang het niet mocht wist ik niet dat ik de bars en restaurants van onze stad zo hard miste, maar nu ze weer overal oppoppen en even snel vollopen, komt het me terug hoe het was. Zoveel bruisen, zoveel leven, zoveel mensen in de stad. Ze zijn luid en wriemelen en gaan overal. 

En ja ik geniet daarvan – de comeback van de terrassen.
Niet dat ik er zelf al op één heb gezeten, ha! 
Neenee, het is eigenlijk vooral de voyeur in mij die weer in gang is geschoten. Mensen kijken, gesprekken volgen, relaties gissen, dat gaat net als in de huizen binnenkijken — ik kan dat niet tegenhouden en ik vind dat tof. 

Philippe Peperstraete dus. Chaoot zonder weerga. 

Mooi gezegd wel.
Maar wat bedoelde het blauwe pak ermee? En wie hing er aan de andere kant van die lijn? Was het pedant, arrogant of misprijzend wat hij zei? Of was Philippe één of andere creatief in een hip bureau en was zijn weergaloze chaotische kant een troef, een bewijs van ongebreidelde ideeën-stromen? Oh God, mijn nieuwsgierig brein al op volle toeren. 

En ook — hoe zouden mensen over mij praten als ze erover opgebeld werden op een eerste terrasje na de lock downs? Zou het in even mooie woorden zijn en zouden die ook zo neutraal klinken? 

‘Een ongeëvenaarde planningsmaniak’

‘Moederklok zonder precedent’

‘Weergaloze perfectionist’

‘Hedonistische koffieverslaafde’

‘Onovertroffen twijfelaar’

of  – en geheel terecht dan wel – ‘Virtuoze Voyeur’ 

Keuze genoeg … alleen jammer dat ik niemand ken die blauwe, dure pakken draagt en espresso nipt op een willekeurig middaguur in de stad van Leuven :-). 

ps Helaas heb ik Philippes naam zelf moeten verzinnen en helaas ook, is het beeld bovenaan een stockfoto :-D. Al de rest is wel waar 😇.

Één reactie

Reacties zijn gesloten.