kamperen: DE MULKERIJ IN TIENEN

Hoe meer vaccinatieprikken er in België worden uitgedeeld, hoe meer activiteiten er oppoppen in onze familiekalender. Hier betekent het einde van de lockdown de terugkeer van afspraakjes, hobby’s en veeeeeel verjaardagsfeestjes voor de meisjes. 

Fijn, vergis u niet, maar ook een aanpassing na al die gedwongen bubbel-tijd. Om toch nog eens een weekendje samen te vrijwaren, en omdat het vaderdag was, trokken wij er in juni nog eens op uit — met onze tent. 

De Hoge Venen was het plan, maar toen last minute het feestje van één van de BFFs van de jongste dochters op de planning kwam, en wij niet het hart hadden om haar dat te ontzeggen, kozen we voor een dicht-bij-huis bestemming op een half uurtje van onze voordeur.  In mijn geliefde Hageland. Win win.

De Mulkerij in Tienen

Wat kamperen met ons doet, daarover schreef ik eerder al hier. En oh, op De Mulkerij in Tienen vonden we het allemaal.

De website beloofde een mini-camping ’Zoals op het platteland maar dan in de stad’. Ik moet toegeven dat ik mij daar ook niet zoveel kon bij voorstellen maar mannekes – er is geen woord van gelogen.  

Toen het kleine poortje in een ‘gewone’ straat in het centrum van Tienen openzwaaide stapten we een oase binnen van klaprozen, een bos, een veld en een schitterende zwemvijver. 

De Mulkerij is een voormalige stadsboerderij die werd omgebouwd tot een mini-camping en evenementenlocatie. Centraal ligt een overdekt ontmoetingsplein met tafeltjes, hangmatten, een ping pong tafel, fietsen en go carts. Wij kregen een plekje even verderop, naast het kippenhok (zonder haan thank God) en met zicht op het bos en veld — en beleefden er twee heerlijke dagen, en nachten :-). 

De eigenaars Pieter en Ellie spaarden kosten noch moeite om erover te waken dat ons verblijf vlekkeloos verliep. Pieter verwelkomde ons en zagen we in de weer als de sympathieke, strenge, maar rechtvaardige, huisvader van De Mulkerij. Hij hielp zijn gasten bij het opblazen van matrassen, het herstellen van een fiets en om de kalmte te bewaren bij de euforische groep kleine kampeerdertjes die er ook rondzwierven. Ellie is de rustige gastvrouw die subtiel een oogje in het zeil houdt en spontaan een gezellig babbeltje komt doen. 

Ijzerenwegroute

Tot grote frustratie van onze meisjes bleven we zaterdag niet chillen op ons heerlijk plekje in De Mulkerij, maar trokken we erop uit met de fiets. Om het hen niet te moeilijk te maken kozen we voor een parcours langs de Ijzerenwegroute, een plat, verkeersvrij fietspad op de voormalige suikerbietentreinsporen tussen Tienen en Diest. Onderweg kwamen we een stukje Getelinie tegen, een route met instructieborden over de ‘Groote Oorlog’, en fietsten we tussen fruitbomen tot aan de speeltuin van Het Vinne. 

Verse pistolets

Zondag vierden we vader en sloten we ons verblijf af met een feestontbijtje van verse pistolets en croissants geleverd op de camping. Moeder had nog een uitstapje langs de Helmen in Halen in gedachten maar dat was buiten een paar fel protesterende kinders gerekend. Huiswaarts dan maar, en verder, naar opa met nog meer vader-wensen. 

Praktisch: