De verborgen parel: Villa Empain

Na 6,5 weken van werken en kids entertainment, besloot Moeder dat het in dit groot verlof ook eens tijd werd voor een eigen verzetje. Gelukkig kon Elodietje Mimietje terecht bij haar Moekie in Vilvoorde. Vandaar ging het in rechte lijn naar station Boondaal in Elsene en verder naar Villa Empain op de Franklin Rooseveltlaan.

Moeder zet een stapje in de wereld

Ik had al gehoord – van diezelfde Moekie – dat deze art deco villa bijzonder de moeite was en zeker een bezoek waard. Welnu, ik kan die woorden alleen maar beamen: een echte verborgen parel uit de jaren 30 in prachtige Bauhausstijl, must see in Brussel! Allen daarheen dus en om je alvast te verlekkeren de foto’s hieronder …

Extra tip:

De tuin van Villa Empain grenst aan Het Ter Kamerenbos. Op een boogscheut (7 minuten wandelen ofzo) van de Villa ligt, in dat bos/park, Chalet Robinson waar je lekker kan lunchen / dineren / vieruren … De obers lopen er niet allemaal over van vriendelijkheid, dat moet gezegd, en aan mijn vraag om geen tomaten of paprika aan mijn Caesar Salad toe te voegen (allergisch aan nachtschade, weet je wel) werd totaal geen gehoor gegeven. Maar lekker was het dus wel, een mooi kader ook en erg handig om weer op krachten te komen na ons uitgebreid bezoek.

En ook:

Ik ging met de trein (of wat had je gedacht). Een rechtstreekse lijn bracht mij van Leuven naar Boondaal. Vandaar was het 10 minuten wandelen door een mooi stuk Brussel naar Villa Empain en 15 minuten naar het Ter Kamerenbos. Nice.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.