lekker lang leven – gezond kokerellen in tijden van corona (en daarna)

Ode aan de man die onze kinderen veggie burgers deed eten. Tot de laatste kruimel opeten – that is.

Het was Manlief die Michaël Sels – diëtist én chef – in ons leven introduceerde. Nadat hij hem bezig had gehoord in De Afspraak bestelde hij zijn boek en zo belandde in volle lockdown ‘Lekker Lang Leven’ op onze keukentafel.

En zoals dat hier gaat — om kennis te maken met onze nieuwe kookbijbel mocht elk gezinslid er één recept uit kiezen.

De meisjes gingen unisono voor de Poké Bowl met grijze garnalen. Een schot in de roos.

Ze vragen zich nog steeds af waar de link ligt met Pokemon, maar als het aan hen lag, zou dit gerechtje elke week op ons menu prijken.

Voor Manlief werd het de bloemkool uit de oven. Overheerlijk met Michaëls rucolacrème erbij.

En zelf koos ik voor de Aubergines Tel Aviv. Aubergines staan hoog op mijn favorite food lijst maar ik ga er spaarzaam mee om omdat ik niet alles uit de Nachtschade-collectie even goed verdraag. Gelukkig kwam dit recept zonder neveneffecten. Zo heerlijk van genoten dat we het deze week weer op onze menu knallen.

Maar. De echte reden, dus, waarom ik een hele blogpost wijd aan Michaël Sels en zijn boek, is dat hij de eerste persoon is die mijn kinders met smaak een veggieburger heeft laten eten. Aanvankelijk gruwden ze van het idee van ‘groen vlees’ op hun bord, toen werd het stil en na die eerste happen was die allereerste Mega Green Burger wel heel snel op.

Deze post is niet gesponsord. Wij zijn gewoon fan. We houden van Michaëls filosofie — meer gezonde dingen eten om je beter in je vel te voelen. De recepten zijn helemaal niet moeilijk en er komen geen zeldzame ingrediënten aan te pas. We missen het vlees totaal niet wanneer we uit Lekker Lang Leven eten én onze kinderen doen mee. Win-win-win-win.

Voor volgende week staan de erwtensoep met makreel op het menu. We’ll keep you posted!

Ben jij ook benieuwd geworden en wil je ook Lekker Lang Leven: volg Michaël Sels op Instagram: @michaelsels_lekker_lang_leven of koop gewoon zijn boek 😋.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.